Vocht in de kelder

Uw kelder is het fundament waarop uw huis staat. Jammer genoeg is dit nu net de plaats die meest onderhevig is aan de druk van het grondwater. Daarom heeft een kelder vaak vochtproblemen.

Kelderdichting is specialistenwerk

Bij de andere vochtproblemen is het perfect mogelijk om, na de correcte diagnose, de handen uit de mouwen te steken en de problemen zelf aan te pakken. In kelders wordt dit sterk afgeraden. Dit is werk voor specialisten en alleen voor specialisten. Er zijn meerdere redenen waarom dit het geval is. Het begint bij de gebruikte materialen. Deze moeten geschikt zijn voor de kelder zodat ze een waterdichting vormen maar toch genoeg luchtdoorlatend zijn om ergere problemen op een later tijdstip te voorkomen. De gebruikte producten moeten ook op een correcte manier reageren met de reeds aanwezige zouten in de kelder. Ze mogen immers geen chemische reactie veroorzaken zodat de schade groter wordt op termijn. Dit zijn belangrijke overwegingen die van toepassing zijn bij kelderdichting.

De juiste kelderdichting voor uw kelder

kelderdichting, bekuipingOok elk gebruik van een kelder kent zijn aangepaste oplossing. Er is bijvoorbeeld een groot verschil tussen een “stapelkelder” een kelder waar nooit iemand in komt of een leefkelder. Elk van deze toepassingen heeft ook een aangepaste oplossing. Uw professionele vochtbestrijder kan u hierover alle info geven. Zo kunt u, na oplossing van het vochtprobleem, weer uw kelder benutten voor de door u gewenste functie.

Vochtwering via kelderdichting

Om een vochtige kelder correct te dichten tegen water, is een professionele aanpak nodig. In ieder geval als u wilt rekenen op de garantie van een lange termijn verbetering. Deze juiste aanpak begint bij een correcte inschatting van het vochtprobleem in uw kelder. Afhankelijk van deze precieze oorzaak, waarover een professionele vochtbestrijder u kan inlichten na een gratis vochtdiagnose, bestaan er verschillende opties om uw kelder te dichten. Rekening houdend met de ernst van de vochtinfiltratie, uw wensen en uw budget zal de beste oplossing ofwel het bekuipen van de kelder zijn ofwel de installatie van kelderdrainage (vloer- en/of wanddrainage of randdrainage).

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!