Op zoek naar vocht in huis?

Vochtbestrijding Soorten en oplossingen 2021 Tips!
Zo wordt het vocht naar buiten afgevoerd. De drie manieren van vochtbestrijding kosten gemiddeld iets meer dan 100, per lopende meter. Vochtbestrijding binnenmuren, geen vochtproblemen meer. Vocht in de binnenmuren wordt veroorzaakt door opstijgend vocht, doorslaand vocht of condensatievocht. De eerste twee oorzaken behandelden we al. Condensatievocht ontstaat binnen het huis door te koken, leven en wassen. Dit kan je gemakkelijk dus oplossen met betere vochtafvoer en ventilatie. Kelder waterdicht maken, voorkom water in je kelder. Vochtbestrijding in de kelder kan op drie manieren. Ten eerste, voorkomen met een bekuiping. Door een waterdichte pasta aan te brengen, komt er geen water binnen. Ten tweede, door de muren te injecteren met een vochtwerend product. Met kelderdrainage, ten slotte, komt het water wel binnen, maar zorg je voor en goede afvoer. Bij elke methode moet je de ruimte ook goed ventileren. Schimmel verwijderen, voor een frisse woning.
5 lichamelijke klachten van vocht in huis.
5 lichamelijke klachten van vocht in huis. January 7, 2016. Ongeveer 20% van de woningen in België heeft te maken met vochtproblemen. Deze vochtproblemen zijn niet alleen nefast voor de woning zelf, maar kunnen ook ernstige gezondheidsproblemen met zich meebrengen. Bewoners van een vochtig pand hebben volgens onderzoek 25% meer gezondheidsklachten dan mensen die in een andere woning verblijven. 1 Vocht in huis tast het algemene immuunsysteem aan. 2 Vocht in huis werkt allergie en astma in de hand. 3 Vocht in huis veroorzaakt indirect eczeem. 4 Vocht in huis veroorzaakt indirect chronische ontstekingen. 5 Vocht in huis verergert de klachten van reuma. We zetten 5 belangrijke gevolgen kort op een rij.: Vocht in huis tast het algemene immuunsysteem aan. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad in huis is niet gezond, en brengt heel wat kleinere kwaaltjes met zich mee. Elk op hun beurt plegen deze kwaaltjes een aanslag op het energiepeil en het algemene immuunsysteem van het lichaam. Hierdoor ben je sneller onderhevig aan ziekte en ontstekingen, wat het immuunsysteem op zijn beurt opnieuw verzwakt. Zo komt je gezondheid vast te zitten in een neerwaartse spiraal.
Vocht in huis: oorzaken en oplossingen om het probleem op te lossen.
Vocht in huis: de oorzaken. De meest voorkomende oorzaak van vocht in huis is condensatie. Dat betekent dat de luchtvochtigheid in huis te hoog is en dat het ventilatiesysteem GMV niet optimaal werkt. Ophopingen van vocht zijn daarbij onvermijdelijk in de koudste ruimtes van uw huis.
Hoe je vochtproblemen herkent én aanpakt Zimmo.
Volgens de Vlaamse Overheid produceert de gemiddelde woning zon 15 liter waterdamp per dag. Ondanks die enorme hoeveelheid waterdamp, die vanuit de buitenlucht het huis binnendringt, is de mens toch de grote oorzaak. Zo zijn activiteiten als koken, douchen en zelfs ademhalen de grootste schuldingen van vochtproblemen. Gewoon een venster openen om te verluchten zal jammer genoeg niet alle problemen oplossen. Drie types van vocht en wat je er tegen kan doen. Schimmelvorming en condensatie op de muren of de ramen. Zo merk je het op.: Bij condensatie heb je vaak waterdruppels aan de binnenkant aan de binnenkant van de ramen. Dat komt omdat warme, afkoelende lucht vloeibaar wordt op het moment dat het met een kouder oppervlak in aanraking komt.
Wonen gezondheid 3/14: Vochtproblemen gezondheid.be.
Wonen gezondheid: Vochtproblemen. Oorzaken van vocht in huis. Praktische tips voor ventileren en luchten. dossier Ongeveer 18% van ons woningbestand heeft te kampen met vochtproblemen. Herkenbare verschijnselen daarvan zijn condensatie, vochtplekken, schimmelvorming maar ook muffe lucht of ongedierte als pissebedden en zilvervisjes.
Vocht in huis: waarom zorgen maken over je gezondheid Vocht.be.
Ook reumatische klachten kunnen door vocht verergeren. Huisstofmijt en vocht. In een vochtige ruimte zullen schimmels en huisstofmijt goed gedijen en het zijn juist de allergenen die deze organismen verspreiden waar veel mensen allergisch voor zijn. Klachten die kunnen ontstaan zijn: hoesten, benauwdheid, hoofdpijn en vermoeidheid. Voor mensen met astmatische klachten is een vochtige omgeving dus alles behalve gezond. Het vochtprobleem dienst zo snel mogelijk te worden aangepakt zodat er in de ruimte weer een acceptabele luchtvochtigheid ontstaat. Vocht trekt ongedierte aan. Vocht heeft de nare eigenschap dat het overal intrekt en dat het zich ophoopt op plaatsen waar je het niet kunt zien, bijvoorbeeld onder houten vloeren, in kieren en spleten en in de bekleding. Veel insecten zoals zilvervisjes, papiervisjes en pissebedden hebben een vochtige omgeving nodig om in te kunnen overleven. Onze huizen zijn ware hotels voor deze insecten en zeker in vochtige vertrekken zoals kelders en gangkasten kunnen ze zich goed voortplanten. Deze insecten zijn niet direct schadelijk voor de gezondheid in tegendeel tot huisstofmijt en schimmel maar je wilt ze toch liever niet in huis.
Heeft u vocht in huis? Lees over hier de oplossing.
Zo zijn er verschillende typen vochtproblemen die zich plaats kunnen vinden in een woning. In sommige gevallen kunt u deze problemen zelf oplossen maar het is altijd aan te raden om een expert in te schakelen om het vocht in uw huis te bekijken voor het geval u een serieuzer probleem heeft.
Vochtproblemen in huis? Deskundige vochtbestrijding.
Deskundige vochtbestrijding bij vochtproblemen in huis. Kampt u met vochtige muren en vochtproblemen in huis? Domus tech staat garant voor een vakkundige vochtbestrijding in Antwerpen, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Opstijgend vocht behandelen we steeds snel en efficiënt met de juiste technieken.

Contacteer ons