Zoeken naar vochtige kelder ventilatie

Kelderventilatie laten plaatsen? Vochtproblemen kelder oplossen.
Vochtproblemen kelder oplossen. Beschikt uw woning over een kelder? Dan is het u vast al opgevallen dat deze ruimte anders aanvoelt dan de bovengrondse kamers van uw pand. Omdat een kelder ondergronds gelegen is, heeft deze ruimte zo zijn eigen specifieke eigenschappen en hier dient u als zodanig rekening mee te houden. Eén van die bijzondere eigenschappen is dat een kelder van nature over een hogere luchtvochtigheid beschikt. Door opstijgend grondvocht, maar ook door binnensijpelend water en condens kunnen er op termijn vervelende vochtproblemen ontstaan, zoals schimmelvorming, corrosie en zelfs houtrot. Tevens bestaat er in extreme gevallen een kans dat het vocht via het metselwerk zijn weg zal vinden naar hoger gelegen niveaus. De meeste vochtproblemen kunnen echter voorkomen worden dankzij een goede kelderventilatie. Wanneer een ruimte veel vocht bevat, maar geen mogelijkheid heeft om deze vochtige lucht voldoende af te voeren, blijft het vocht als het ware in de ruimte hangen.
Last van vocht in kelder? Sterk in service, uniek in garantie Vochtgarant.
Een bekende methode om het inwerken van omringend vocht tegen te gaan is het impregneren van de muren met vochtwerend middel. Afhankelijk van de ernst en herkomst van het vocht zijn oplossingen ook te vinden in isolatie en een goede drainage onder de vloer. Verder kunnen we bij Vochtgarant een complete waterdichte bekuiping aan de binnenkant plaatsen die de kelder optimaal tegen vocht beschermt. Wij helpen u graag om uw vochtige kelder droog te maken!
Hoe uw kelder ventileren? Welk ventilatiesysteem helpt bij vochtige kelder?
Geen vochtige kelder meer dankzij een goede ventilatie. Bent u in het bezit van een kelder of kruipruimte, maar gebruikt u deze weinig? Misschien omdat u merkt dat de spullen die u daar opslaat na een tijdje wat muffig worden?
Ventilatie in kelder hoe verbeteren of aanbrengen? Slimster.
Dit leidt tot vervelende vochtproblemen, zoals condensvorming, schimmel en een muffe geur. Een goede ventilatie in een kelder zorgt ervoor dat gebruikte, vochtige lucht wordt afgevoerd. Deze vochtige lucht wordt vervangen door frisse, droge lucht. Maar hoe kun je een kelder ventileren?
Oplossingen voor vochtige kelders/ archief ruimtes en waterschade De Droogspecialist.
Oplossingen voor vochtige kelders/ archief ruimtes en waterschade. Als specialist in droogtechniek bieden we een brede service op het gebied van vochtbestrijding, verwarming en ventilatie. Lees hieronder meer over onze oplossingen als u last heeft van een vochtige kelder of waterschade.
Waarom leidt warme zomerlucht tot een vochtige kelder?
Geplaatst op 8 juni 2017 8 juni 2017 door Helena van Wandelen. Wanneer het buiten steeds warmer wordt, is dat voor vele mensen de gelegenheid om hun vochtige kelder eens goed te ventileren, om de typische klamme, bedorven geurtjes weg te werken.
Kelder Waterdicht Maken En Vochtvrij Houden PerfectOnderhouden.
Door een noppenembraam op de vloer te plaatsen, wordt het vocht afgevoerd. Het water wordt dan via allerlei kanaaltjes naar een put geleid. De waterpomp in deze put pompt het grondwater weg via een afvoerkanaal. Bron foto: steenhoutbvba.com/projecten/vloerdrainage-in-kelder-te-blankenberge/. Wanddrainage: Komt het vocht voornamelijk door de wanden naar binnen dan is wanddrainage een goede optie. De wanden worden in dit geval voorzien van een noppenmembraam. Voor het membraam langs wordt een nieuwe wand geplaatst. Wanddrainage moet altijd in combinatie met vloerdrainage worden toegepast, omdat het vocht in de wanden via de vloer moet worden afgevoerd. Bron foto: vochtinmuren.nl/kelder-waterdicht-maken/kelderdrainage/. Kelder van de buitenkant waterdicht maken. Deze methode voor het waterdicht maken wordt minder toegepast, maar is wel effectief. Het is hierbij noodzakelijk dat de muren volledig bloot komen te liggen. Behalve dat dit veel tijd en geld kost, betekent het ook dat de tuin rondom opnieuw moet worden afgewerkt. Het van buitenaf vochtvrij maken van de kelder heeft echter ook zijn voordelen. Het is namelijk wel een oplossing die je blijvend van je vochtproblemen verlost. Het levert doorgaans betere resultaten op dan het waterdicht maken aan de binnenkant. Vraag aan een vochtexpert wat de beste methode is voor jou vochtige kelder.
Warme zomerlucht zorgt voor vochtige kelders.
NIEUW heteluchtblazer HyStream 3400 eindeloos heet en eindelijk binnen handbereik. Warme zomerlucht zorgt voor vochtige kelders. Geplaatst op 15 juli 2015 door Helena van Wandelen. Het klinkt paradox, maar het is tóch waar: Wie bij zeer warm weer zijn keldervensters en deuren opent en zo hoopt zijn kelderruimte eens goed te ventileren en te drogen, bereikt daarmee helaas vaak net het tegenovergestelde. De wanden beginnen regelrecht te zweten. De verklaring voor dit fenomeen is eenvoudig en verbergt zich achter het mooie woord zomercondensatie. Met zomercondensatie wordt het principe bedoeld dat warme lucht bijzonder veel vocht kan opnemen, maar dat dan weer uitscheidt wanneer de lucht met koude oppervlakken in contact komt. Het beste voorbeeld is te merken wanneer u in de koelkast een gekoelde frisdrankfles beetpakt. Onmiddellijk na het wegnemen ontstaan dauwparels op de fles. Want de warme omgevingslucht koelt bij de fles af en scheidt daarom het tot dan toe opgeslagen vocht in de vorm van water uit. Zo houdt de zomercondensatie de kelder dus vochtig.

Contacteer ons