Doorslaand vocht

Dikwijls zijn vochtproblemen aan de binnenzijde bij oudere woningen te wijten aan een verweerde gevel. We spreken dan van doorslaand vocht.

Om uw gevel beter te beschermen tegen de infiltratie van vocht uit neerslag kan het zeer gunstig zijn om de buitenmuren waterdicht te maken met een hydrofuge. Dit impregneren van de gevel houdt in dat er een speciale vochtwerende ofwel hydrofuge laag wordt aangebracht op de muur. De behandelde muren worden daardoor vocht- en vuilafstotend en blijven jarenlang beter beschermd tegen regeninslag, maar ook vriesschade, zoutkristallisatie, schimmel- en mosgroei. Bijkomend voordeel is dat een hydrofuge laag wel waterdamp doorlaat, zodat uw muren blijven ademen en zo het vocht van binnenhuis naar buiten kan, zonder dat er vocht binnendringt. Kortom, u verspert de weg voor vocht van buitenaf, zonder de natuurlijke luchtcirculatie te belemmeren.

Voorbereiding hydrofuge

hydrofugeDe hydrofuge laag kan logischerwijze de muur pas effectief beschermen, als deze in goede staat is. Daarom wordt een beschadigde gevel eerst hersteld om de beschadigde voegen of stenen, barsten, gaten of kieren vakkundig op te vullen en te vervangen. Let wel: dit hydrofoberen is het meest effectief op een ondergrond van baksteen, natuursteen, kalkzandsteen of beton. Een herstelling is niet het enige voorbereidende werk. Vaak is het nodig dat uw gevel een hardnekkige reiniging ondergaat om mossen te verdelgen en diep ingedrongen vuil uit het metselwerk te verwijderen. Is uw gevel namelijk niet schoon, dan zal het hydrofuge product zich niet optimaal kunnen hechten. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

Een vochtbestrijder kan u adviseren over de ernst van uw vochtprobleem en het beste stappenplan om de gevel te repareren en mogelijk te impregneren.

Bescherming op lange termijn

Dankzij de vochtwerende werking van de hydrofuge zal u geen last meer krijgen van de ongemakken van vochtproblemen uit doorslaand vocht in huis zoals vochtplekken op de muren, schimmelgroei of een afbladderende afwerking (van uw behang, verf of pleister.)

Na verloop van meerdere jaren kunt u best de hydrofuge laten hernieuwen aan de regenkant. Dit is namelijk de gevoeligste buitenmuur van uw huis. Extreme weersomstandigheden en Uv-stralen zullen hier het hardst inbeuken en de beschermende laag zal op den duur slijten. Het waterdicht maken van de buitenmuren vie een hydrofuge is absoluut de investering waard, zowel bij nieuwbouw als om nieuwe vochtproblemen bij oudere gebouwen verder te vermijden. Door de impregnatie is uw gevel jarenlang weer- en windbestendig.

Extra voordelen van hydrofuge gevel

Behalve dat regeninslag geen mogelijkheid meer krijgt en de muren makkelijker te onderhouden zijn, zit de isolatiewaarde van uw woning goed wanneer de buitenmuren vochtwerend. Muren die na hevige neerslag een lange tijd vochtig behalen namelijk een lager isolatiegehalte dan een behandelde muur.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!