Doorslaand vocht

Dikwijls zijn vochtproblemen aan de binnenzijde bij oudere woningen te wijten aan een verweerde gevel. We spreken dan van doorslaand vocht.

De gevel van uw woning kan na verloop van tijd flinke schade oplopen door de elementen waaraan het wordt blootgesteld. Deze elementen omvatten: extreme neerslag zoals hagel of zure regen, eroderende wind en aantasting door verontreiniging uit roet en fijn stof. Vandaar dat een oudere gevel gebreken kan gaan vertonen, zoals barsten, kieren, gaatjes en andere beschadigingen aan het metselwerk. Deze onvolmaaktheden hebben een negatieve invloed op de beschermende werking van een gevel om weer, wind en koude buiten te houden. Een gevelherstelling zal deze gebreken verhelpen.

Een van de mogelijke gevolgen van een verouderde of gehavende gevel is regeninslag, wat een probleem met doorslaand vocht in de muren oplevert. Dit vochtprobleem laat u liefst door specialisten in vochtbestrijding behandelen, gezien de essentiële functie van de buitenmuren en de vakkennis die nodig is om dit te herstellen. Alles begint met een vochtdiagnose door de experten in vochtbestrijding. Dryhouse biedt u dit gratis en vrijblijvend aan.

Gevelherstelling en- reiniging

gevelherstellingEen gevelherstelling is een essentiële stap in de vochtbestrijdingsmethode tegen doorslaand vocht. Voordat we starten met de gevelherstelling, moet uw gevel eerst grondig gereinigd worden. Dit doen we om af te rekenen met mossen en algen, schimmel en hardnekkig vuil op de muren. Wanneer de gevel weer schoon is, kan de gevelherstelling beginnen. We vervangen beschadigd steen- of voegwerk, herstellen scheuren en dichten gaten of kieren. Zo wordt de gevel in ere hersteld.

Gevel waterdicht maken

Vervolgens kunt u de gevel waterdicht laten maken via een hydrofuge om hem extra te beschermen tegen vocht en vuilophoping. Door middel van deze simpele chemische behandeling verkrijgt uw gevel voor meerdere jaren vocht- en vuilafstotende eigenschappen. Als dusdanig  voorkomt u dat de herstelde buitenmuren opnieuw vochtproblemen kunnen ontwikkelen. Bij een muur behandeld met een hydrofuge kunt u de waterdruppels van de muur af zien rollen, omdat ze niet langer geabsorbeerd worden door de bouwmaterialen.

Naast deze hydrofuge laag kunt u ook kiezen voor andere beschermende opties, zoals speciale gevelbekleding met vochtwerende of isolerende kenmerken.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!