Doorslaand vocht

Dikwijls zijn vochtproblemen aan de binnenzijde bij oudere woningen te wijten aan een verweerde gevel. We spreken dan van doorslaand vocht.

Gevaren van doorslaand vocht

doorslaand vochtDoorslaand vocht wordt veroorzaakt door vocht doorlatende bakstenen, openstaande voegen of kieren tussen bouwmateriaal. Het zorgt ervoor dat regenwater makkelijk kan binnendringen in uw woning. Infiltratie van vocht in een gebouw beschadigt het van binnenin, maar ook verf komt los en hout kan verrotten. Zo ontstaan natte plekken en schimmels en een verlaagde isolatiewaarde van uw gevel. Er bestaan gelukkig meerdere manieren om een goede bestrijding van het fenomeen aan te gaan.

De fasen van de bestrijding

Om doorslaand vocht tegen te gaan, wordt een opeenvolging van bewerkingen aangeraden.

Tijdens de diagnose voert men een grondige analyse uit om de verschillende probleemeigenschappen in kaart te brengen. De muren worden gecontroleerd op poreusiteit, vriesschade, barsten en beschadigde of ontbrekende voegen. Aan de hand van deze resultaten kan men besluiten of de woning al dan niet last heeft van doorslaand vocht.

De behandeling van doorslaand vocht bestaat uit verschillende fases:

  • Reinigen van de gevel
  • Indien nodig opnieuw invoegen van de gevel
  • Indien nodig het “verharden” van de gevelsteen
  • Het plaatsen van de vochtwerende laag op de gevel. Deze bewerking  kunt u best regelmatig opnieuw (laten) uitvoeren.

Voor een goede bestrijding moet men niet enkel de zichtbare symptomen, maar ook de onzichtbare gevolgen van vocht in de muren aanpakken. Zo is het altijd aangeraden om de muren langs binnen te laten inspecteren op vochtschade.

Bestrijding door de expert of zelf vechten tegen het vocht?

Uw diagnoserapport zal u duidelijk oplijsten welke stappen u dient te volgen voor het verhelpen van deze problemen. Daarna hebt u de keuze. U kan deze behandeling laten uitvoeren door een vakman. Dat heeft als voordeel dat de bestrijding op een efficiënte manier gebeurt door mensen met de nodige ervaring en vaardigheden. Als alterntief kan u zelf de handen uit de mouwen steken. Als u de bestrijding op deze manier aanpakt, kunt u mogelijk tot 50% besparen op de werken.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!