Condensatie en schimmel

Heeft uw slaap- of woonkamer last van condensatievocht of condensatie (condens)? Dit herkent u door waterdruppels op de ramen of kleine vochtcirkels onder het raam. De oorzaak is meestal een tekort aan verse lucht en ventilatie. Dit zorgt ervoor dat schimmels kunnen gedijen. Een schimmel laat sporen achter die schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral voor uw luchtwegen. Hier komt u te weten hoe dat komt en wat u daar best aan doet.    

De populariteit van ventilatiesystemen

Ventilatiesystemen zijn de beste garantie voor een gezonde luchtcirculatie. Uiteraard kunt u best een specialist in vochtbestrijding raadplegen om uit te maken welk ventilatietoestel u best laat plaatsen of zelf plaatst.

Ventilatiesystemen zijn de laatste jaren erg populair geworden. Een goede ventilatie van uw leefruimte is immers essentieel voor uw gezondheid. Het werd al vaak aangetoond dat ventilatiesystemen ademhalingsziekten als longemfyseem, astma, longontsteking en andere infecties van de luchtwegen kunnen vermijden. Er zijn verschillende soorten ventilatiesystemen verkrijgbaar die voor een perfecte binnenlucht kunnen zorgen. Ze filteren stof, rook en koolstofdeeltjes uit de lucht en voeren ze af, ze reguleren het vochtgehalte van de lucht en zorgen voor een gebalanceerde binnentemperatuur. Ventilatiesystemen zijn dus verantwoordelijk voor veel meer dan enkel het optimaliseren van de luchtcirculatie. Ze zorgen ervoor dat er verse lucht binnenkomt en dat de gebruikte lucht wordt afgevoerd. Dit kan gebeuren door de oude lucht te filteren en opnieuw van zuurstof te voorzien of door buitenlucht te gebruiken. Voor elke situatie en locatie is er een geschikt toestel voor ventilatie.

De keuze van het juiste ventilatietoestel

ventilatiesystemenEr zijn verschillende ventilatiesystemen beschikbaar, afhankelijk van onder andere de indeling en structuur van het gebouw, het type woning, de grootte van de ruimten en de kwaliteit van de buitenlucht. En natuurlijk spelen uw voorkeur en budget ook mee. De locatie van het ventilatietoestel kan in samenspraak op basis van de praktische haalbaarheid en uw esthetische voorkeuren worden bepaald. Een geschikt ventilatietoestel kiezen, hangt niet alleen af van de nodige ventilatiefuncties maar ook van deze locatie. Er bestaan namelijk toestellen die meer geschikt zijn om nare geurtjes te verdrijven dan andere, voor ruimten zoals badkamers, toiletten of keukens. Ook op locaties waar er vaker rook, gassen of dampen in de lucht komen, is een aangepast ventilatietoestel interessant. En ook op vlak van energievoorziening en energieverbruik zijn er verschillen in ventilatiesystemen. Er bestaan bv. energiezuinige, milieubewuste, door wind aangestuurde dakventilatiesystemen en ook turboventilatiesystemen. Hoeveel onderhoud een ventilatietoestel nodig heeft en of en hoe vaak men de filters moet vervangen, hangt ook volledig af van het gekozen systeem.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!