Condensatie en schimmel

Heeft uw slaap- of woonkamer last van condensatievocht of condensatie (condens)? Dit herkent u door waterdruppels op de ramen of kleine vochtcirkels onder het raam. De oorzaak is meestal een tekort aan verse lucht en ventilatie. Dit zorgt ervoor dat schimmels kunnen gedijen. Een schimmel laat sporen achter die schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral voor uw luchtwegen. Hier komt u te weten hoe dat komt en wat u daar best aan doet.    

Vecht terug tegen het condensvocht!

condensvocht, condensatieprobleemOm condensatievocht tegen te gaan, wordt een opeenvolging van bewerkingen aangeraden. Niet enkel moet de schimmel gereinigd worden, maar de schade aan het uiterlijk van uw woning moet ook worden bijgewerkt zodat uw muur er weer mooi uitziet. Bovendien kunt u er ook best voor zorgen dat het probleem niet terugkeert. Tijdens de diagnose voert men een grondige analyse uit om de verschillende probleemeigenschappen in kaart te brengen. De muren worden gecontroleerd op vochtigheid, aanwezige schimmels en veroorzaakte schade door condensvocht. Aan de hand van deze resultaten kan men besluiten of de woning al dan niet last heeft van condensvocht. Het is belangrijk om het onderscheid te kunnen maken tussen condensvocht en doorslaand vocht. Daarom moet de diagnose gesteld worden door capabele personen met ervaring in vochtbestrijding.

Condensvocht behandelen: de procedure

Het verwijderen van vocht veroorzaakt door condensatie is een procedure die bestaat uit verschillende fases:

  • Reinigen van de muren zodat alle schimmels verwijderd zijn
  • Indien nodig moet men de muur opnieuw schilderen of behangen
  • Het plaatsen van de ventilatie kan nodig zijn om te voorkomen dat het vocht later terugkeert

Wat u in de toekomst kunt doen tegen condensvocht

Niet enkel de zichtbare symptomen, maar ook de onzichtbare gevolgen van vocht in de muren moet worden aangepakt. Zo is het altijd aangeraden om de muren langs buiten of in de spouw te laten inspecteren op vochtschade.

Uw diagnoserapport zal u duidelijk opsommen welke stappen best volgt om de symptomen aan te pakken, maar ook om te voorkomen dat het vochtprobleem volhardt. Dat laatste is erg belangrijk om te voorkomen dat u telkens opnieuw dezelfde behandeling moet uitvoeren op uw muur. Een structurele oplossing is nodig om het kernprobleem voorgoed te verwijderen.

De behandeling van het condensvocht kan uitgevoerd worden door de vakman, maar eventueel kunt u ook zelf de handen uit de mouwen steken. Als u zelf de reiniging uitvoert kunt u mogelijk tot 50% besparen op de werken.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!