Condensatie en schimmel

Heeft uw slaap- of woonkamer last van condensatievocht of condensatie (condens)? Dit herkent u door waterdruppels op de ramen of kleine vochtcirkels onder het raam. De oorzaak is meestal een tekort aan verse lucht en ventilatie. Dit zorgt ervoor dat schimmels kunnen gedijen. Een schimmel laat sporen achter die schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral voor uw luchtwegen. Hier komt u te weten hoe dat komt en wat u daar best aan doet.    

Welke diagnose wenst u?

De eerste stap om zaken als condensatieproblemen te verhelpen is een correcte diagnose van het probleem. Momenteel heeft u de keuze tussen de “gratis diagnoses” en de “betalende diagnoses”. Bij de gratis diagnoses krijgt u bezoek van een adviseur die voor een bedrijf werkt dat tevens de uitvoering van de werken doet. Bij betalende diagnoses komt een onafhankelijk expert langs die de vochtproblemen oplijst in een duidelijk rapport waarmee u offertes kunt aanvragen bij de vakman in uw buurt.

condensationEen juiste diagnose is het halve werk, indien men de correcte oorzaak of oorzaken kan aantonen is het perfect mogelijk alle vochtproblemen structureel aan te pakken zodat u verlost bent van alle nadelige gevolgen.

Diagnose door de juiste mensen

Het achterhalen van de precieze oorzaak van deze vochtproblemen en het bepalen van de symptomen zijn noodzakelijk om het vocht te bestrijden en een oplossing op de lange termijn te voorzien. Hiervoor is uitgebreide vakkennis en jarenlange ervaring in vochtbestrijding vereist. Doe daarom beroep op bekwame mensen om u bij te staan bij deze problematiek.

Van diagnose tot behandeling

Om de kosten van de behandeling te beperken, is een nauwkeurige en correcte diagnose noodzakelijk. De specifieke behandeling is namelijk afhankelijk van de precieze diagnose van het vochtprobleem, vaak gaan verschillende oorzaken hand in hand zodat een oplossing in fases moet worden uitgevoerd. Uw adviseur kan u daarbij begeleiden vanaf de diagnose, over de uitvoering tot de nacontrole van de werken. Zorg er steevast voor dat u een objectieve en correcte diagnose krijgt!

Condensatieproblemen bestrijden

Eens uw condensatieproblemen door specialisten in kaart zijn gebracht, kunt u actie (laten) ondernemen. Vaak is ventilatie het zwakke punt in een vertrek, waardoor narigheid met condensatievocht ontstaat. Meestal kan dit probleem voorgoed verholpen worden door de installatie van het juiste ventilatiesysteem. Is dit ook in uw huis het geval? Laat u dan informeren over de verschillende types ventilatiesystemen en kom erachter welk systeem het beste in uw woning past.

Vraag hier uw gratis offerte aan

DryHouse vochtbestrijding werkt over heel Vlaanderen. Indien u het contactformuler invult nemen wij zeer snel contact met u op!